dimarts, 22 de maig del 2012

21 - Vía las Annas, 6a / A1


 .                    
                     Ressenya: la pots descarregar ACÍ

Oberta per: Luis Vaquero i Alexis Edo, acabada el 25 de novembre de 2006.

Dificultat i longitud: 6a / A1 i uns 160 m.

Equipament: pitons, tascons, espits i parabolts en R-2 i R-3.

Material: Friends, fissurers i estrep.

Accés: Pel camí que trobem després de baixar la tartera del coll del Portellàs i que va arrimat a la paret, fins arribar al peu de via. Inicial picada al peu.
   Es situa just a l'esquerra del marcat diedre que divideix la pared del Penyagolosa i pel que transcorre la via "Sastrecillo valiente".

Descripció: Via que va buscant fissures i diedres fins el cim. Comença en una placa vertical on mitjançant un pas de Ao arribarem a unes fissures que ens porten a la vira on en un pont de roca muntem la R-1. El segon llarg supera la franja roja i per un tram delicat de roca solta ens du a una fissura (pitó) que dona accés a un diedre, que seguim fins un sostre, baix del que muntem la R-2 amb un parabolt i un pitó. El tercer llarg és el més difícil ja que una volta superat el sostre en pas atlètic ens trobem una fissura de dits, en la que entren peces petites i trobem  pitons, fins arribar a la R-3 en una vira a la dreta, parabolt i pitó. El quart comença un poc per l'esquerra amb passos delicats per després realitzar una travessa a la dreta protegida per un espit fins un diedre de roca excel·lent on trobem un altre espit, R-4. D'ací pel diedre i per terreny menys complicat fins dalt, R-5. Al cim caminant.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada