Logística
INTERPRETACIÓ

      Per interpretar les explicacions diferenciarem entre “equipar” i “obrir”, ja que en el primer cas entendrem que la via s'ha realitzat despenjant-se des de dalt i així marcar el recorregut i la instal·lació de l'equipament; i en el cas de “obrir” una via esta s'ha realitzat escalant des de baix, amb tot el que suposa i significa en cada cas.
     Quant als horaris no entrarem a detallar ja que escalar una via depèn del nivell i destresa de la cordada, així com de la existència de més o menys equipament. Amb tot, si tenim en compte que la pared del Penyagolosa té en el  tram més alt al voltant de dos-cents metres ens du a pensar que totes les vies es poden fer perfectament en una jornada, i les vies de la canal que estan equipades amb parabolts son mes ràpides de fer.
També cal tindre en compte que el pas de les cordades pot modificar el equipament, per tan el que indiquem ací es orientatiu.


CLIMA


     L'oratge al Penyagolosa és canviant, ja que el cim té 1815 metres de alçada i la paret està orientada al sud sud-est, el que fa que en ple estiu pugem abrasar-nos al temps que alguna tronada ens pot deixar xops i congelats; i en ple hivern en un dia solejat es pot estar relativament a bona temperatura en la paret, mentre l'altra cara de la muntanya es troba  nevada. No obstant, la temperatura sempre serà un poc més baixa que a la resta de la província.
Per tant, és interessant anar preparat amb roba adequada i aigua suficient per passar la jornada.SERVEIS


En allò referent als serveis bàsics, podem trobar:
Menjar. Tenim botigues a Vistabella, uns quants bars i restaurants on podem satisfer el nostre apetit. Tots aquestos establiments estan al voltant de l'església, al carrer principal de la població.
Aigua. Existeixen molts punts on podem trobar aigua, però per comoditat detallarem els que estan de pas a la paret del Penyagolosa. Així, tenim una font a l'inici de la carretera que va al Santuari a dos quilòmetres del poble, en l’Afori, davant del bar. Un altra la trobarem en el santuari de Sant Joan al costat d'una escalinata, en l'aparcament.
Dormir. En el poble podem trobar varis llocs; en el Santuari de Sant Joan i un poc abans d'aquest tenim un àrea d'acampada, que en certes èpoques del any està controlada pels guardes, doncs cal tenir en compte que ens trobem en un parc natural.
- També trobem farmàcia i gasolinera a l'entrada del poble venint de Castelló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada